CAI3* Beekbergen 2017

Geplaatst: 08-08-2017

Team Tristan Verheijen mag Nederland gaan verdedigen op het WK in Slovenië!

Na de grote internationale wedstrijd, op het prachtige terrein van Riant in Beekbergen, kregen Tristan en zijn team afgelopen maandag te horen dat ze door bondscoach Harry de Ruyter uitgekozen zijn om deel te nemen aan het WK in het Sloveense Lipica. Team Verheijen maakt deel uit van het Nederlandse team dat bestaat uit Stan van Eijk, Tom Engbers en Tristan Verheijen zelf. Deze drie jonge menners zullen er alles aan doen om goud binnen te halen voor het Nederlandse team. 

Na de wedstrijd in Beekbergen werd bekend wie er naar het WK in Lipica mag gaan. Om die reden was het een beslissende wedstrijd en moesten alle menners zich van hun beste kant laten zien. In totaal reden 61 deelnemers mee. Tristan en zijn team heeft in alle drie de onderdelen laten zien wat ze waard zijn.
Nadat op woensdag alle paarden van team Verheijen goed waren gekeurd, werd op donderdag laat in de middag de dressuurring vrij gegeven voor  Tristan en zijn span.
Tristan reed een mooie proef. "De paarden waren goed aan het bit en liepen super", begint Tristan. "Doordat ik iets te veel druk had, kon ik het niet mooi afwerken dat was jammer maar ik ben tevreden over mijn proef", aldus Tristan.
Met 50.61 punten verliet Tristan als 2e Nederlander de ring. "Het was een mooie uitslag en we gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het in Lipica net zo goed en misschien nog beter gaat", vult Tristan aan.

Na de rustdag op vrijdag begon Team Verheijen op zaterdag net na de middag aan de marathon. Deze was opgebouwd uit zeven mooie hindernissen. "Het was voor ons een goede training naar het WK”, vertelt Tristan. Het was voor zowel publiek als menner een mooie marathon met sterk opbouwende hindernissen en een pittige waterbak.
Tristan en zijn team heeft veel getraind en verschillende opties geprobeerd om ervoor te zorgen dat wat in Valkenswaard niet goed ging nu beter zou gaan. En dat is het trainen waard geweest want zowel Tristan als zijn paarden deden het super. “Ik bleef rustig en de paarden luisterden goed. We hebben steeds de kortste route gereden en reden nergens een meter te veel, dan win je tijd. Ik ben zeer tevreden over de marathon”, vertelt Tristan. Verheijen weet dat zijn paarden klaar zijn voor het WK. Team Verheijen behaalt een 6e plaats in de marathon.

Met een 6e plaats en als 2e Nederlander in het tussenklassement, begon Tristan op zondag aan de vaardigheid.
Tristan en zijn team had maar één doel voor ogen in de vaardigheid: dubbel nul rijden. Ze wilden geen strafpunten krijgen voor balletjes die van pionnen vallen of voor tijdsoverschrijding. Helaas viel bij doorgang 9 een balletje van de pion. Tristan bleef wel binnen de tijd en kreeg alleen voor het gevallen balletje 3 strafpunten. “Het was jammer dat dat balletje viel. Ik was graag als beste Nederlander geëindigd”, lacht Tristan. “Maar ik gun het Tom ook zeker”.

Met een 5e plaats in het totaalklassement en als 2e Nederlander verliet team Verheijen de prachtige wedstrijd in Beekbergen.

Tristan en zijn team werken hard om zich klaar te maken voor het WK in Lipica van 20 t/m 24 september. “We gaan voor goud! Niet alleen voor het Nederlands team, maar ook voor team Tristan Verheijen”, aldus een positieve Tristan.

Nieuwsoverzicht