CAI3* Horst a/d Maas 2017

Geplaatst: 29-04-2017

In het weekend van 20 t/m 23 april was het weer tijd voor de internationale drie sterren wedstrijd 'Horst aan de Maas' op het mooie terrein van Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg.

Team Verheijen kijkt terug op een mooie en geslaagde wedstrijd in Kronenberg. De dressuurbaan was goed, de hindernissen waren super en het grasveld was na de dressuur nog als nieuw voor de vaardigheid.

Tristan startte op vrijdagmorgen om 09:20 in de dressuur. De paarden waren lekker ontspannen en lagen goed in de hand, waardoor Tristan een mooie en gecontroleerde proef kon rijden. "Het had allemaal nog met iets meer impuls gemogen, maar ik was al super tevreden dat ze het zo deden", vertelt hij. Zijn team en hij zelf zijn zeer tevreden over de proef en hadden daarom ook gehoopt en gedacht dat ze na de dressuur iets hoger hadden gestaan in het klassement. Met 51.44 stafpunt stond Tristan na de dressuur op een 9e plaats. 

Op zaterdag was het tijd voor de marathon. De hindernissen lagen er perfect bij en zagen er ook heel mooi uit. Het was voor de menners alleen een hele opgave om het parcours foutloos te rijden. "Het was een mooie maar wel heel technische marathon. Je moest goed de weg weten en je kon zeker niet te gek rijden want dan was de kans groot dat er ballen zouden vallen", aldus Tristan. 
Tristan zette in de marathon zijn nieuwe merrie in. Tristan is dik tevreden over de inspanningen van zijn nieuwste aanwist. "Als je ziet hoe ze het doet en dat terwijl ze pas voor de 2e keer een wedstrijd loopt, daar word je weer gelukkig van. We kunnen nog niet rijden om te winnen, maar dat komt vanzelf", vertelt hij.
Tristan en Jitske hadden een mooie en foutloze marathon gereden. Ze zijn zeer tevreden met een 4e plaats.

Op zondag was de beslissende vaardigheid. Met een klein puntenverschil startte Tristan met een 8e plaats in het tussenklassement.
Het was een vaardigheid die veel kon veranderen en dat gebeurde ook. Tristan reed, met een kleine tijdfout, foutloos over de finish, tenminste dat dacht hij. Helaas had hij niet gezien dat bij poort 18 een balletje was gevallen. ''Ik had het helemaal niet in de gaten. De paarden liepen zo fijn, ze stuurden goed, alles voelde goed. Ik was daarom ook verbaasd dat ze zeiden dat ik een balletje had gereden," vertelt hij. Maar Tristan en zijn team zijn evengoed zeer tevreden met het resultaat na de vaardigheid. Ze stegen zelfs naar een 4e plek in het totaalklassement en sloten de mooie drie sterren wedstrijd in Kronenberg af als 2e Nederlander in het eindklassement!

De volgende wedstrijd voor Team Verheijen is 11 t/m 14 mei in Rijssen. 

Nieuwsoverzicht