CAI3* Kronenberg

Geplaatst: 23-04-2018

Voor Team Verheijen start het outdoor seizoen 2018 met een fantastische wedstrijd op Kronenberg. Horse Driving Kronenberg International beschikt over een prachtig terrein. Onder een zomers zonnetje reizen veel mensportliefhebbers af naar Kronenberg om te genieten van top mensport en de beurs Paard & Koets.

Nadat donderdagochtend de paarden positief door de vetcheck zijn gekomen, spant Tristan de paarden ’s middags al in voor de dressuur. Al bij het losrijden voelt Tristan wat spanning bij één van zijn paarden. Helaas geeft dat ook in de dressuurproef nog problemen met de afwerking. Niet helemaal tevreden over de proef is een 11e plek nog altijd geen verkeerde startpositie.

Bij de vaardigheid op zaterdag zijn de paarden scherp. Veel combinaties hebben moeite met de krappe tijdslimiet. Team Verheijen gaat in hoog tempo soepel door de pionnen en eindigt ruim op tijd. Jammer genoeg sneuvelen er twee pechballetjes, wat strafpunten kost. De rit is goed voor een 6e plaats en Team Verheijen klimt daarmee op naar de 9e plaats in het totaalklassement.

Voor de marathon staan de toeschouwers zondagmiddag al rijen dik. Zeven gevarieerde hindernissen staan klaar, waaronder een indoor hindernis en twee waterhindernissen. Rond 15 uur rijdt Tristan de technisch pittige hindernis 1 in, aangemoedigd door een grote groep fans. Voor het eerst staat Carlo Vermeulen, zelf een zeer ervaren tweespanmenner, als groom achterop de koets van Team Verheijen. De paarden trekken er hard aan, maar Tristan blijft kalm en zo hebben de paarden op de laatste hindernis, een ruim opgezette waterbak, nog zoveel energie dat ze daar de tweede snelste tijd neer zetten. Met een 3e plaats in de marathon, in zo’n sterk internationaal deelnemersveld, is het team dan ook dik tevreden. Dankzij de sterke marathon klimt Tristan nog twee plaatsen in het totaalklassement en eindigt op de 7e plek.

De kop is eraf, het seizoen is gestart. Met de grooms Mariska Berntsen in de dressuur en vaardigheid en Carlo Vermeulen in de marathon heeft Tristan weer een nieuw sterk team voor de komende wedstrijden, totdat Jitske haar vertrouwde plaats achter op de koets weer kan innemen. Nu oefenen voor de volgende wedstrijd en dat is in Rijssen op 11 en 12 mei.

Nieuwsoverzicht