CAI3* Valkenswaard 2017

Geplaatst: 13-06-2017

Team Verheijen eindigt weer in de top 3 van Nederland tijdens de Driving Valkenswaard International.

Op het mooie complex van wereldkampioen Boyd Exell was weer een WK waardige wedstrijd opgezet met een mooie strakke dressuurbaan en acht mooie maar wel zware hindernissen. Met een deelnemersaantal van 50 tweespannen en 23 vierspannen moest er gestreden worden voor die ene plaats.

Op donderdag moesten de tweespannen laten zien wat ze waard waren in de dressuur. Om 11:50 klonk de bel voor Tristan en zijn groom Jitske en begonnen ze aan hun proef. Na afloop geeft Tristan aan dat het niet goed genoeg was. "De paarden waren soms niet bij de les waardoor de proef wat rommelig werd en dat was jammer", vertelt hij. Uiteindelijk behaalt Team Verheijen met 53,92 punten een 12e plaats in het klassement.

Na vrijdag een rustdag te hebben gehad was het zaterdag tijd voor de spectaculaire marathon. "Het was een mooie, maar ook een zware marathon", vertelt Tristan. In een van de hindernissen moesten de paarden een extreem steile helling op, waarvoor ze vertrouwen en kracht moesten hebben. Ook waren er twee waterhindernissen en een houten brug, kortom een marathon met alles op en aan. "Het was voor ons een hele goede training naar het WK toe komend jaar in Slovenië", vertelt Tristan.
Helaas liep het voor team Verheijen niet zoals het had moeten lopen in de marathon. Nieuwkomer Basillia vond het lastig om op snelheid snel af te buigen waardoor de wendingen te groot werden. Hierdoor verloor Verheijen veel kostbare secondes. Na afloop vertelt Tristan dat hij al een oplossing heeft voor dit probleem. "Gelukkig is dit op te lossen en gaan we ervoor zorgen dat het de volgende keer beter gaat". Met een 12e plaats in de marathon en een 10e plaats in het tussenklassement, kijkt Verheijen niet geheel ontevreden terug.

In de warme zon was het op zondagmiddag tijd voor de top 10 tweespannen om te laten zien wie het beste was in de vaardigheid. Zoals altijd probeerde Tristan een foutloos parcours af te leggen. Soms lukt dat en soms lukt dat niet. In Valkenswaard had hij een van zijn goede dagen en reed hij helemaal foutloos over de finish! "De paarden schakelden goed en bleven fijn in mijn hand, waardoor ik kon rijden om te winnen", vertelt hij. Team Verheijen werd 3e in de vaardigheid. Hierdoor klom hij omhoog naar een 5e plaats in het totaalklassement en een 3e plaats onder de Nederlanders.

Tristan en zijn team kijken terug op een geslaagde wedstrijd.

De volgende wedstrijd voor Team Verheijen is het NK in het Limburgse Hulsberg in het weekend van 7 t/m 9 juli.

Nieuwsoverzicht