CAI3 Lähden 2016

Geplaatst: 15-08-2016

Team Tristan Verheijen werkt zich in het Duitse Lähden van een 14e plek op naar een 5e plek in het totaalklassement!

Team Verheijen ging op vrijdag van start op de internationale drie sterren wedstrijd, op het terrein van de Duitse internationale vierspanmenner Cristoph Sandmann. Tristan begon zelfverzekerd en tevreden los te rijden met zijn paarden. ''De druk, het contact, het gevoel: alles klopte'' vertelt hij. Toen hij bij de A-poort binnenreed, merkte hij dat het niet zijn proef zou worden. Er was veel te zien en te horen rondom de dressuur ring waardoor zijn paarden afgeleid werden. Na het afgroeten was Verheijen teleurgesteld omdat hij vooraf had gedacht dat het een betere proef zou worden. Hij behaalde 52 punten en kwam hier mee op een 14e plek in de dressuur.

Zaterdag: Marathondag. Normaal is Tristan erg fanatiek en de marathon en gaat hij ervoor. Hij koos dit keer voor een rustigere aanpak, omdat het hindernissen waren waar je je hoofd bij moest houden. Hindernis één, twee, drie, zeven en acht waren hindernissen waar het gas erop gehouden moest worden. Maar hindernis vier, vijf en zes waren krappe en technische hindernissen met veel ballen. Verheijen was bang te veel punten te verliezen door balletjes eraf te rijden hierdoor reed hij voorzichtig en gecontroleer. Hij moest veel de rem erop houden, waardoor hij geen snelle tijden behaalde. Omdat hij geen ballen eraf had gereden en geen extra meters had gemaakt, heefft hij een goed resultaat neer kunnen zetten, Hij eindigde dan ook, zeer tevreden, op een mooie 5e plek in de marathon.

Op zondag moest Verheijen het netjes afmaken of zelfs nog een beetje beter maken in de vaardigheid. Het was een pittige vaardigheid waar snel gereden moest worden. Tristan hoopte nog een paar plaatjes te kunnen strijgen in het klassement, maar hij probeerde zich daar niet op vast te zetten. Natuurlijk probeerde Verheijen foutloos te rijden, zoals hij altijd probeert. Hij moest het genoegen nemen met twee afgereden balletjes en 0,06 strafpunt voor tijdsoverschrijding. Hiermee kwam hij op een mooie 4e plek in de vaardigheid. 

Door zijn toch wel goede vaardigheid klom Verheijen omhoog naar een 5e plaats in het totaalklassement. Team Verheijen is dik tevreden met dit resultaat!

 

Nieuwsoverzicht