CAI3 Valkenswaard 2016

Geplaatst: 02-05-2016

De nieuwe internationale wedstrijd in Valkenswaard op het terrein van wereldkampioen Boyd Exell was voor Team Tristan Verheijen de tweede wedstrijd van dit jaar.

Op donderdag was het de beurt aan de tweespannen om in de ring te laten zien wat ze waard waren. 

Tristan reed met zijn tweespan een slechte proef voor zijn doen. Hij moest twee keer ingrijpen toen hij met één hand moest rijden en zijn rechterpaard sprong in galop bij het uitstrekken. Dit kwam omdat de paarden erg gespannen waren, waardoor Tristan te veel druk voelde om zijn proef mooi te kunnen rijden. Kortom: het was een proef waar Tristan niet op gehoopt had. Hij eindigde in de dressuur op een 18e plaats.

Op zaterdag was het tijd voor de marathon. Hier waren de paarden weer in topconditie en reed Tristan zich met een 2e plek in de marathon omhoog naar een 7e plaats in het totaalklassement, na de dressuur en de marathon.

Op zondag werd de vaardigheid gereden. Ook bij dit onderdeel waren de paarden niet zoals ze moesten zijn en was veel spanning en druk. Al voordat Tristan moest starten merkte hij dat het niet zo'n leuke rit zou worden en dat hij goed op moest letten zodat hij niet alles weg zou gooien. Nadat hij over de finish kwam met 9 strafpunten omdat hij 2 balletjes had afgereden, was Verheijen blij dat hij gefinisht was. 

"Het was een hele mooie wedstrijd, alleen niet mijn wedstrijd", vertelt Tristan. "De paarden waren niet hoe ze moesten zijn en wilden niet luisteren. Helaas hoort ook dit bij topsport en kan het niet altijd in stijgende lijn gaan". 

Team Tristan Verheijen heeft ruim de tijd tot de volgende wedstrijd. Dat is fijn zodat ze de puntjes op de i kunnen zetten en ervoor kunnen zorgen dat ze de volgende keer weer vooraan meedoen. 

Nieuwsoverzicht