CAI 2* Exloo 2017

Geplaatst: 04-04-2017

Het drukke wedstrijdseizoen is voor Tristan en zijn team weer begonnen.

Afgelopen weekend is team Verheijen in het Drentse Exloo begonnen aan het seizoen van 2017. Volgens Tristan hebben ze een goede start gemaakt. Dit jaar zal Tristan en zijn team zich moeten kwalificeren voor het WK in het Sloveense Lipica. Er staat dus een spannende tijd voor de deur.

De wedstrijd in Exloo startte met de dressuur. De zandbodem in Exloo waar de dressuur op gereden werd was nog maar net klaar. De bodem was nog iets te zwaar waardoor de paarden iets te veel moesten werken. Hierdoor lukte het Tristan niet om de paarden de onderdelen in de proef mooi af te laten werken. De paarden waren in de dressuur niet helemaal waar Tristan ze wilde hebben maar evengoed deden ze het goed volgens Tristan. “Ik zie verbetering in mijn span en dat is belangrijk”, vertelt Tristan. Hij is samen met zijn team dan ook dik tevreden over de eerste dressuurproef van het jaar, die beloond werd met 54,39 punt.

Met een 7e plaats in de dressuur gaan Tristan en Jitske op zaterdag van start in de marathon. Vanaf dit jaar heeft Tristan een nieuw paard ingezet in de marathon. “Het was voor Basilia de eerste keer op een grote internationale wedstrijd, maar het was net of ze er al jaren naar toe ging”, vertelt Tristan. Hij is dik tevreden over de eerste marathon van Basilia.”We hebben nu meer rust en controle in ons span in de hindernissen en dat is belangrijk als je geen seconde wil laten liggen”, vertelt hij. Tristan en Jitske hebben de marathon gezien als een training voor het nieuwe paard Basilia en zijn tevreden met een 7e plaats in de marathon.

Het laatste onderdeel van de wedstrijd was de vaardigheid. Het parcours van de vaardigheid was ruim gebouwd en er moest hard gereden worden om binnen de toegestane tijd te blijven. Tristan hoopte met de vaardigheid een paar plekken omhoog te kunnen klimmen in het klassement. Na de dressuur en marathon stond hij op de 6e plek. De vaardigheid reed hij ruim binnen de tijd en hij had maar 1 balletje eraf gereden. Met dat resultaat behaalde hij de 2e plaats in de vaardigheid. In het eindklassement eindigde team Verheijen op de 4e plaats.

“We zijn zeer tevreden over de eerste wedstrijd van het seizoen. We hebben zin in de wedstrijden die nog gaan komen!”, vertelt Tristan.

De volgende wedstrijd voor Team Verheijen is van 20 t/m 23 april in Horst.

 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht