CAI Beekbergen 2018

Geplaatst: 12-08-2018

Beekbergen is, met de mooie terreinen, perfecte organisatie en het NK vierspannen, een populaire internationale menwedstrijd die ieder jaar in augustus veel menners en publiek trekt. Ook Team Verheijen is van 9 tot en met 12 augustus in dit plaatsje in de Veluwe te vinden om zich te meten met de beste internationale tweespanmenners.

Op donderdag wordt voor de tweespanners de dressuur verreden. Door de hevige regenval wordt de wedstrijd halverwege stilgelegd en verschoven naar de vrijdagochtend. Tijdens de dressuurproef zit dit keer de vrouw van Carlo, Monique Vermeulen, achterop de presentatiewagen. Na afloop zegt Tristan niet echt tevreden te zijn. ‘Ik weet hoe de paarden thuis liepen, en dat was echt zo goed dat ik hoopte hier in Beekbergen een verbetering te kunnen laten zien. Al bij het losrijden voelde ik dat de paarden anders waren dan thuis, wat ik jammer vond. Op zich was het geen verkeerde proef, maar ik weet dat we beter kunnen en dat had ik graag willen laten zien”, legt hij uit.

Over de marathon, die zaterdag wordt verreden, is Tristan heel kort: “het was top”. De paarden lopen strak door de zeven hindernissen van de mooi opgezette marathon. “Ik kan eigenlijk niets noemen wat niet goed was.” De snelle toptijden bevestigen Tristan’s goede gevoel. Hij heeft alle hindernissen kort gereden en daarmee sleept hij een mooie 3e prijs binnen voor de marathon.

Dat goede gevoel houdt Team Verheijen ook vast in de Vaardigheid op zondag. Er wacht de deelnemers een pittig parcours dat door de hoge moeilijkheidsgraad heel selectief is: slechts twee menners weten foutloos rond te komen. Naast Antonie ter Harmsel slaagt ook Tristan erin zijn paarden door de poortjes te loodsen zonder een balletje te raken. Daarbij laat Tristan, met groom Mariska Berntsen, de snelste tijd voor zijn rondje noteren. Zo scoort Team Verheijen een schitterende 1e plek in de Vaardigheid. Met een 6e plek als eindresultaat rijdt het team zondagavond tevreden terug naar huis.

Beekbergen was de laatste wedstrijd dat Carlo Vermeulen als groom bij de marathon het team heeft versterkt. Op de volgende wedstrijd in Hulsbergen zal Jitske weer kunnen groomen. Tristan vindt dat hij aan Carlo een topgroom had. “Carlo heeft zoveel ervaring”,  vertelt Tristan, “daar leer je van en ik ben hem heel dankbaar dat hij dit voor ons heeft gedaan.” In Hulsberg zullen de twee menners elkaar weer ontmoeten, maar dan als ‘concurrenten’, Carlo zal daar met zijn eigen span aan de start verschijnen. De SWM Hulsberg is van 14 tot en met 16 september en zal ongetwijfeld voor een sportieve strijd zorgen.

Ook de steun van zijn sponsors is belangrijk voor Tristan. Zonder hen zou hij deze sport niet op dit niveau kunnen beoefenen. De sponsors zijn: OMH, Broodjesservice Peel en Maas, Besterly Paardenvoeders, 3W Media.nl, Van Dongen Financial Accounting en Advies, Taverne Rust en paarden- en ponyhandel Hans Verheijen. 

Nieuwsoverzicht