Districtskampioenschappen Zuid Geldrop

Geplaatst: 08-07-2018

In het weekend van 7 en 8 juli start Team Verheijen op de wedstrijd van de Eerste Geldropse Menclub, de vereniging waar Tristan ook lid van is. Deze wedstrijd valt qua datum mooi tussen Valkenswaard en Beekbergen, waardoor het een ideale trainingswedstrijd is om de drie onderdelen te oefenen en dingen uit te proberen. De wedstrijd krijgt nog een extra bijzonder randje omdat voor het eerst ook Verheijen junior aanwezig is. De twee weken oude Jesper is met zijn moeder komen kijken, omdat, aldus Jitske, “je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het aanmoedigen van je vader.”

Op zaterdag start het team  in de dressuur, waar Tristan tevreden over is.  Na de dressuur  rijden Tristan en groom Mariska meteen door naar het Vaardigheidsparcours. Een mooi opgezet parcours waar Tristan zijn paarden beheerst en strak doorheen stuurt: foutloos en binnen de tijd. Dit resulteert in een tweede plek na Dressuur & Vaardigheid, achter Ton Vreugdenhil.

Op zondag start Team Verheijen in het derde en laatste onderdeel, de marathon. Dit keer staat Hans Verheijen als groom achterop de marathonwagen. “Ik heb  vandaag voor andere lijnen gekozen, de hindernissen technischer gereden. Dat kan ik hier in Geldrop mooi oefenen en uitproberen”,  legt Tristan uit. Dat is hem goed bevallen en levert het team de 1e plaats op in de marathon. Maar het blijkt nét niet genoeg voor een overall winst.  Jammer, maar omdat Ton Vreugdenhil in een ander district woont wordt Tristan wel districtskampioen Zuid. 
Tristan kijkt tevreden terug op deze wedstrijd en is vol vertrouwen over de komende wedstrijd, in Beekbergen. 

Nieuwsoverzicht