Driving Valkenswaard International 2018

Geplaatst: 27-05-2018

Als je op een internationale wedstrijd in het eerste onderdeel, de dressuur, op de 15e plaats eindigt dan verwacht je niet nog een podiumplek te kunnen bemachtigen. Toch lukt dit Tristan en zijn team op Driving Valkenswaard International 2018.

Met temperaturen van rond de 28 graden is het warm op de terreinen van gastheer Boyd Exell. Desondanks heeft Tristan donderdag  zijn handen vol aan zijn paarden bij de dressuur. Spanning zorgt voor een 15e plek waar Tristan en zijn team, met dit keer Fleur Senden als groom, niet tevreden over zijn. ’s Avonds staat de bike challenge op het programma. Jammer genoeg zijn Carlo en Tristan daar 4e geworden en mochten ze geen finale fietsen. De mooie prijs, een bike van pit bike's ging daarmee aan hun neus voorbij. Op vrijdag hebben Tristan's paarden een rustdag. Voor de menners wordt een ludiek wedstrijdje touwtrekken georganiseerd; de tweespanmenners strijden tegen de vierspanmenners. De tweespanners winnen en vieren hun overwinning met twee gewonnen biertjes en een pet.

Zaterdag staat de uitdagende marathon op het programma met de meest besproken hindernis 5, een hoge klim en steil talud, en maar liefst drie waterhindernissen. Tristan, groom Carlo Vermeulen en de paarden starten om half 12 en rijden een sterk aanvallende marathon die goed is voor een uitstekende 2e plaats. Daarmee stijgt Team Verheijen spectaculair van de 15e naar de 4e plek! Zo komt dan toch die podiumplek binnen handbereik, als het team erin slaagt het hoofd koel te houden bij de Vaardigheid op zondag. En dat doen ze! Tristan stuurt zijn paarden soepel en foutloos door het parcours tot aan het laatste poortje, waar een balletje valt. Heel jammer, maar geen enkele tweespanner lukt het om foutloos te rijden en daarmee eindigt Team Verheijen op een knappe 3e plek als eindresultaat. "Ik ben tevreden over de marathon en de vaardigheid. We moeten nog wat kleine punten verbeteren en dan is het perfect," zegt Tristan. "De dressuur liep niet goed maar we weten waar dat aan ligt dus we gaan er hard aan werken om een betere dressuurproef in Beekbergen neer te zetten."

Na de Vaardigheid blijven de paarden nog even in het tuig voor de finale van de ProAm Challenge. Tristan is als prof vanaf de eerste dag gekoppeld aan amateur Sam Gees uit België. Na de dressuur, marathon en vaardigheid staan ze samen als team op de 2e plaats. In de finale rijdt Sam als eerste het verkorte vaardigheidsparcours waarna hij zijn zweep doorgeeft aan Tristan, die dan hetzelfde parcours start. Hun snelle rondjes zijn samen goed voor een 2e plek in de ProAm Challenge.

Als extraatje sleept het team op de marathondag ook nog een mooi geldbedrag binnen door op de Sandmann sprint, een  recht stuk van 100 meter tussen hindernis 3 en 4, een supersnelle sprint te trekken van 8,87 seconden. Lang stond Tristan daarmee op de 1e plek, totdat de Zwitserse vierspanmenner Martin Wagner zijn tijd klopte.

Het team kijkt zeer tevreden terug op een prachtige wedstrijd met mooie resultaten.

Nieuwsoverzicht