Hulsberg NK 2017

Geplaatst: 13-07-2017

Op het Equine park in Hulsberg was door de Menvereniging Zuid-Limburg een super mooie en verzorgde wedstrijd neergezet.
Voor de tweespan paarden was er tevens het Nederlands kampioenschap.

Natuurlijk hebben Tristan en zijn team in het weekend van 7 t/m 9 juli gestreden voor die eerste plaats en de titel Nederlands kampioen. Alleen was het voor team Verheijen allemaal iets anders in de voorbereiding op de wedstrijd. Het allround paard Blits was door een lichte blessure uit de running waardoor Tristan de moeilijke beslissing moest maken om Blits thuis te laten. Gelukkig bood vriend en trainer Riny Rutjens een oplossing en mocht Tristan een van zijn beste paarden inzetten in Hulsberg. Tristan en Riny hebben samen hard getraind om er in Hulsberg klaar voor te zijn. “Het is toch heel anders dan met je eigen span'' vertelt Tristan. “We hebben samen veel getraind met de paarden. We zijn er klaar voor om vrijdag in de ring te laten zien wat we waard zijn”. Team Verheijen was klaar om te strijden voor de titel!

De wedstrijd begint op vrijdag met de dressuur. Tristan en zijn team kijkt tevreden terug op de dressuur. “Ze deden het super goed: ze bleven allebei rustig en luisterden goed. Je merkte dat ze moe waren van het vele trainen, waardoor de afwerking niet altijd perfect was maar ik ben tevreden”. Met 54,42 punt eindigde team Verheijen op een 7e plaats na de dressuur.

Met een 7e plaats in de dressuur was de titel Nederlands kampioen nog zeker niet bekeken. Ook in de marathon moest Tristan wijzigingen toepassen en een ander paard inzetten. Zijn eigen paard Andy moest aan de andere kant gaan lopen, op de plek van de geblesseerde Blits. Deze verandering zorgde ervoor dat het niet zo zou lopen als wanneer Blits voor de koets zou staan. In de voorbereiding heeft Tristan niet veel marathononderdelen getraind. Hij kon vooraf niet inschatten hoe het zou gaan lopen. “Ik wist dat ik niet te hard kon rijden, anders zou het een rommeltje gaan worden. De paarden vormden nog geen “blok” waardoor ze niet vloeiend door de hindernissen liepen. Hierdoor raakten we een paar keer een paal met een balletje erop. Het is natuurlijk niet de bedoeling om balletjes eraf te rijden, maar dat is helaas wel gebeurd”. Uiteindelijk haalde team Verheijen de 17e plaats in de marathon en daarmee een 14e plaats in het totaalklassement.

Op zondagmiddag was het aan alle deelnemers de beurt om de moeilijke vaardigheid met zo min mogelijk strafpunten af te leggen. Er reed die dag niemand een foutloos parcours, zo ook team Verheijen niet. Tristan reed met Andy en Chicane (leenpaard van Riny Rutjens) één balletje af en kreeg 5.18 strafpunt voor tijd. Dit resulteerde dat ze als 2e over de finish reden! “Het was een hele harde ondergrond waardoor je niet te hard kon rijden omdat je dan totaal geen controle meer zou hebben over je koets.  Dat maakte het allemaal extra moeilijk”, vertelt Tristan. “Het paard van Riny Rutjens deed het ook nu weer super goed, hij ging voor de 10. Het is een super fijn paard”.
Met een 2e plaats in de vaardigheid wist team Verheijen weer op te klimmen naar een mooie 8e plaats in het totaalklassement van Nederland.

Tristan en zijn team wil Riny Rutjens heel erg bedanken voor het lenen van een van zijn beste paarden. Zonder Riny en Chicane was deze prestatie nooit gelukt!

De volgende wedstrijd voor team Verheijen is Beekbergen van 3 t/m 6 augustus.

 

Nieuwsoverzicht