NK Maasdijk

Geplaatst: 01-09-2016

Tristan en zijn team keren zondagavond terug met een mooie 4e plaats op de Nederlandse kampioenschappen

In de stralende zon werd op het prachtige terrein van PSV Westland in Maasdijk het Nederlands kampioenschap tweespan paard klasse 4 gereden.

Verheijen begon goed op vrijdag in de dressuur. De ontspanning die Tristan de meeste wedstrijden nog een beetje miste leek er in Maasdijk helemaal te zijn.
Zijn paarden luisterden goed en zo kon hij zijn span naar de 47 punten rijden. Hiermee kwam hij op een tweede plek met 3 punten achterstand op oud wereldkampioen Harry Verstappen. Een mooi resultaat na de eerste dag.

Zaterdag moest team Verheijen ervoor zorgen dat het puntenverschil tussen Harry en Tristan niet groter werd. Harry is snel in de marathon dus Verheijen moest goed opletten en geen fouten maken om zo de schade beperkt te houden. Team Verheijen reed een redelijke marathon en eindigde op een 5de plaats in de marathon. Dit was genoeg om de 2de plaats in het totaalklassement te behouden.

Met deze 2de plaats in het totaalklassement startte Verheijen op zondag aan de vaardigheid. Met 6 punten verschil op nummer één had Verheijen zijn kans om Nederlands kampioen te worden nog zeker niet vergooid. ''Ik heb nu de kans om kampioen te worden en daar ga ik voor'', was Verheijen zijn gedachten.
Helaas viel Tristans droom volledig in het water toen hij 7 ballen liet rollen. Dit was veel te veel, waardoor kwam hij op een 4de plaats te staan in het totaalklassement, nu buiten het podium.

Natuurlijk had team Verheijen gehoopt dat ze kampioen zouden worden, maar de 4de van Nederland zijn, is nog lang niet zo slecht. 

Nieuwsoverzicht