Rijssen 2017

Geplaatst: 14-05-2017

In het weekend van 12 en 13 mei vond op de "Manege Achter'n bos" in Rijssen weer een mooie wedstrijd plaats.
Op vrijdag werd de dressuur en de vaardigheid gereden en op zaterdag de marathon.

Tristan en zijn team reisde donderdag 11 mei af naar het bedrijf van Herman en zijn zoon Anthony ter Harmsel in het mooie Rijssen. Het wedstrijdterrein zag er mooi uit: de dressuurbanen lagen er super bij en ook de vaardigheid was perfect opgezet.

Op vrijdag reed Tristan zijn winnende dressuurproef. ''De paarden waren goed, de baan was goed, alles was goed'' vertelt hij. Tristan had nog graag iets meer willen laten zien in zijn proef maar koos er toch voor dat niet te doen. ''Ik was bang dat mijn paarden dan fouten gingen maken. Ze deden het fijn en dat wilde ik graag belonen''. Tristan en zijn team zijn dan ook zeer tevreden over hun proef. De jury zette hun met 47,80 op een verdiende 1e plek!

De vaardigheid was op hetzelfde terrein als de dressuur. Er was een mooie maar toch lastige vaardigheid neer gezet. ''Na een paar keer de vaardigheid gelopen te hebben leek hij heel makkelijk, maar meestal is het dan helemaal andersom'' vertelt Tristan. Tristan hield zijn hoofd erbij en reed zijn tweespan als enige foutloos over de finisch! Hierdoor kon hij met een puntenvoorsprong van 17.48 zaterdag de marathon starten.

De marathon bestond uit zes mooie en ruime hindernissen waarin alles mogelijk was: zowel lange lijnen als ook korte lijnen rijden. ''We kwamen naar Rijssen om te trainen, maar alles liep zoals het moet lopen en dan moet je het ook laten lopen''., vertelt Tristan. De hindernissen waren voor Tristan en zijn span geen probleem en het verliep dan ook zonder problemen. Team Verheijen eindigde als tweede in de marathon en kon dan ook de prachtige wedstrijd in Rijssen afsluiten met een mooie 1e plaats in het totaalklassement. 

Nu maken Tristan en zijn team zich op voor de internationale CAI3* wedstrijd in Valkenswaard op 7 t/m 11 juni.

 

Nieuwsoverzicht