Seizoen 2019 op nationaal niveau

Geplaatst: 27-02-2019

Na jaren tussen de internationale top van de tweespannen te hebben gestreden, neemt Team Verheijen in 2019 bewust wat gas terug. Wie Tristan kent, zal hier vreemd van opkijken. Want de menner uit Weert staat bekend als een sportman in hart en nieren die op wedstrijden bloedfanatiek is. En na twee deelnames aan een Wereldkampioenschap wilde het team niets liever dan een derde keer op het wereldtoneel verschijnen. Waarom dan deze keuze? We vroegen het Tristan zelf.

“Ik ga rustig de tijd nemen om mijn nieuwe span klaar te stomen”, legt Tristan uit. “Vorig jaar hebben we besloten om ruimte te maken voor jong talent. Het is een uitdaging om een jong paard op te leiden van niets tot hoog niveau. Dat is heel mooi werk, wat ik graag doe. Maar het kost tijd. De trainingen laten zien dat er veel potentie is, maar we zijn nog niet op internationaal niveau. Als ik meedoe, dan wil ik mee kunnen doen voor de prijzen, en zover zijn we nog niet. Je moet een onervaren paard niet forceren, ik neem dan liever meer tijd om het goed te doen.”

Team Verheijen zal daarom dit seizoen op nationale wedstrijden in aktie komen. “Als de paarden er klaar voor zijn zullen we weer aan de start verschijnen,” zegt Tristan. Wie wil weten hoe het Tristan, Jitske en hun nieuwe span vergaat, kan ze volgen op Facebook en deze site.

Team Verheijen wil nog speciaal de sponsoren bedanken: DD-dronediensten, Taverne de Oude Munt, 3W Media.nl, Van Dongen financial accounting en advies, Taverne Rust, Hans Verheijen paarden- en ponyhandel, OMH Organische Mesthandel, broodjesservice Peel en Maas, Equifirst en Sattlerei Kutschgeschirre. Daarnaast wil het team ook alle particuliere sponsoren enorm bedanken!

Nieuwsoverzicht