SGM Uden 2016

Geplaatst: 27-06-2016

In het weekend van 23 t/m 26 juni was het voor Team Verheijen zo ver om op de mooie menwedstrijd van de Slabroekse Paardendagen in Uden te laten zien dat ze na Valkenswaard hard getraind hebben.

Tristan had ervoor gekozen om de wedstrijd in Uden volledig in rust te rijden. Zo begon hij vrijdag in volledige rust met inspannen en zorgde hij ervoor dat zijn paarden op geen enkele manier de spanning van de wedstrijd zouden meekrijgen. Dit wierp zijn vruchten af want Verheijen had een ontspannen span in zijn handen en kon een fijne en nette dressuurproef rijden. Tristan was met 47 punten dan ook zeer tevreden en reed de ring uit met een eerste plaats in de dressuur.

Zaterdag was de marathon. Tristan reed een fijne en vooral rustige marathon. ''Ik heb de marathon niet gereden om te winnen'', zegt hij achteraf. Verheijen heeft dit gedaan om er zo voor te zorgen dat hij de rust bij zijn paarden hield. Zijn paarden bleven tussen de hindernissen fijn rustig en luisterden goed het hielden de rust fijn vast. Hierdoor kon Tristan een foutloze marathon rijden en eindigde hij in de marathon op een 6e plaats.

Na de dressuur en de marathon stond Team Verheijen er goed voor: ze hadden hun eerste plaats vast kunnen houden. Ze startten zondag als laatste van hun rubriek in de vaardigheid. ''Het was een mooie maar ook moeilijke vaardigheid, waar je de poorten goed aan moest rijden'', zegt Verheijen. Ook in dit onderdeel ging Tristan voor de rust en controle en dit werkte: de paarden reageerden goed en kwamen fijn en rustig terug voor de poorten. Met twee afgeworpen balletjes en binnen de tijd reed Verheijen met 6 strafpunten over de finish. Hiermee werd hij tweede in de vaardigheid en ging hij naar huis met een eerste plaats in het totaalklassement.

Het Team van Verheijen gaat proberen dit vast te houden en in het Duitse Lähden in het weekend van 11 t/m 14 augustus hetzelfde resultaat neer te zetten. 

Nieuwsoverzicht