Tristan erelid Het Vurige Span

Geplaatst: 01-07-2018

Zondag 1 juli heeft de menvereniging Het Vurige Span uit Laar Tristan tot erelid van de vereniging benoemd. Deze benoeming vond plaats na afloop van een clinicdag waarop Tristan twee menclinics aan de leden van het Vurige Span had gegeven.

Met zomerse temperaturen van wel 30 graden ligt de buitenring er zonnig bij. Het publiek luistert naar de uitleg en instructies die Tristan geeft aan de verschillende aanspanningen. Tristan bouwt een parcours van een tiental vaardigheidshindernissen. Met een technische wave en slalom biedt het parcours een mooie uitdaging voor de menners die, op één aanspanning na, voornamelijk recreatief mennen. 

Tristan besteedt bij de een- en tweespannen veel aandacht aan de controle. Het ene paard wil te snel, het andere is nog iets te voorzichtig in de aanleuning. Tristan zegt zelf in de vaardigheid graag met druk te rijden, omdat je dan het best strakke lijnen kunt neerzetten. De eerste rondjes worden daarom in een rustig tempo gereden, zodat de menner alle aandacht kan richten op het rijden van soepele lijnen. Pas als de menners dat onder de knie hebben, mogen ze van Tristan versnellen. Bij de slalom zet Tristan extra pionnen tussen de hindernissen om de menners te dwingen de lussen verder naar buiten te rijden.

Onder de deskundige instructies van Tristan zie je de aanspanningen steeds beter door het parcours gaan. Na afloop zijn ze dan ook erg te spreken over de clinic. Dit wordt door de voorzitter van Het Vurige Span nog eens benadrukt tijdens de afsluiting. Ze zegt hem dat het zeer wordt gewaardeerd dat Tristan, als internationaal menner, toch de ‘gewone’ menner niet vergeet. Als recreatieve menvereniging van Laar zijn ze blij dat Tristan, die zelf ook in Laar woont, de club een warm hart toe draagt. Om dat kracht bij te zetten kennen ze hem het erelidmaatschap van de club toe.

Nieuwsoverzicht